Up Hrad Rožmberk, 20.8.2017 Prev Next Slideshow

 Předcházející foto  Další foto  Index
MIR_0116
MIR_0117
Rozmberk prvni okruh
MIR_0120
MIR_0165
  MIR_0128.jpg - Křižácká galerie - taková romantizující galerie portrétů osobností, které se významnějším způsobem podílely na křížových výpravách (a/nebo současně patří k těm nejznámějším). A taky se zde konají svatební obřady.   Nad dveřmi  Petr Poustevník  neboli Petr z Amiens (Pierre d’Amiens) (cca 1050 – 1115), francouzský mnich a lidový kazatel. Byl jednou z klíčových postav lidové a následně první křížové výpravy. Vyhlášena byla roku 1095 papežem Urbanem II. zejména směrem ke šlechtě, přišla však bouřlivá reakce i ze strany prostých lidí a chudiny. Nespočet lidových kazatelů šířilo náboženské nadšení a myšlenku křížové výpravy. Davy lidí takové kazatele následovaly a Petr Poustevník byl nejúspěšnějším z nich. Na jaře roku 1096 shromáždil na 15 000 lidí z Francie, kteří jej následovali na tažení do Svaté země. Jednalo se o první z tzv.  lidových křížových výprav , které se však nesly spíše v duchu drancování a plenění a oddíly nedosahovaly organizovanosti a disciplíny vojenských výprav - po vojenské stránce Petrovu výpravu vedl Gautier Sans-Avoir (Bezzemek), jenž stanul v čele osmi zchudlých rytířů "pochybné pověsti".  Výprava Petra Poustevníka a Gautiera byla nakonec vyvražděna Turky, zbytek do otroctví, jen hrstka se zachránila. Petr Poustevník pak pokračoval se "skutečnou" první křížovou výpravou šlechty.  
MIR_0122
MIR_0126
MIR_0127
MIR_0125
MIR_0124

Křižácká galerie - taková romantizující galerie portrétů osobností, které se významnějším způsobem podílely na křížových výpravách (a/nebo současně patří k těm nejznámějším). A taky se zde konají svatební obřady.

Nad dveřmi Petr Poustevník neboli Petr z Amiens (Pierre d’Amiens) (cca 1050 – 1115), francouzský mnich a lidový kazatel. Byl jednou z klíčových postav lidové a následně první křížové výpravy. Vyhlášena byla roku 1095 papežem Urbanem II. zejména směrem ke šlechtě, přišla však bouřlivá reakce i ze strany prostých lidí a chudiny. Nespočet lidových kazatelů šířilo náboženské nadšení a myšlenku křížové výpravy. Davy lidí takové kazatele následovaly a Petr Poustevník byl nejúspěšnějším z nich. Na jaře roku 1096 shromáždil na 15 000 lidí z Francie, kteří jej následovali na tažení do Svaté země. Jednalo se o první z tzv. lidových křížových výprav, které se však nesly spíše v duchu drancování a plenění a oddíly nedosahovaly organizovanosti a disciplíny vojenských výprav - po vojenské stránce Petrovu výpravu vedl Gautier Sans-Avoir (Bezzemek), jenž stanul v čele osmi zchudlých rytířů "pochybné pověsti". Výprava Petra Poustevníka a Gautiera byla nakonec vyvražděna Turky, zbytek do otroctví, jen hrstka se zachránila. Petr Poustevník pak pokračoval se "skutečnou" první křížovou výpravou šlechty.
Download
Fotoaparát: Canon EOS-1D Mark III | Datum: 20.8.17 9:26 | Citlivost ISO: 1000 | Expoziční čas: 1/20s | Clona: 4.5 | Ohnisková vzdálenost: 17,0mm (~21.5mm)
Počet fotek: 53 | Nápověda