|
IMG 0377 crw | 100 let po skladatelově smrti se zrodila tzv. Mozartova koule. Jejím tvůrcem byl známý salzburgský cukrářský mistr Paul Fürst. V roce 1890 vytvořil první Mozartovu kouli a jeho pravnuk Norbert tuto tradici dodnes udržuje - v Salzburgu lze i navštívit cukrárnu Fürst. Jádro pralinky tvoří zelený pistáciový marcipán, který je obalený vrstvou nejjemnějšího nugátu. Při výrobě se koule napichuje na dřevěnou tyčinku a noří se do kvalitní horké čokolády. Po vychladnutí čokoládové hmoty se tyčinka vytáhne a do takto vzniklé dutiny se vstřikuje zbylá čokoláda. Koule se obalují do stříbřitého staniolu s Mozartovým portrétem. |
|
Fotoaparát: Canon EOS 5D | Datum: 10.3.09 18:27 | Citlivost ISO: 1000 | Expoziční čas: 1/25s | Clona: 13.0 | Ohnisková vzdálenost: 98,0mm | |
Počet fotek: 220 | Poslední aktualizace: 13.4.09 20:45 | Nápověda |