Up Ramsau, 8.-14.3.2009 Prev Next Slideshow

 Předcházející foto  Další foto  Index
IMG_0368
IMG_0369
IMG_0371_crw
IMG_0373_crw
IMG_0376_crw
  IMG_0377_crw.jpg - 100 let po skladatelově smrti se zrodila tzv. Mozartova koule. Jejím tvůrcem byl známý salzburgský cukrářský mistr Paul Fürst. V roce 1890 vytvořil první Mozartovu kouli a jeho pravnuk Norbert tuto tradici dodnes udržuje - v Salzburgu lze i navštívit cukrárnu Fürst.  Jádro pralinky tvoří zelený pistáciový marcipán, který je obalený vrstvou nejjemnějšího nugátu. Při výrobě se koule napichuje na dřevěnou tyčinku a noří se do kvalitní horké čokolády. Po vychladnutí čokoládové hmoty se tyčinka vytáhne a do takto vzniklé dutiny se vstřikuje zbylá čokoláda. Koule se obalují do stříbřitého staniolu s Mozartovým portrétem.  
IMG_0382_crw
IMG_0383_crw
IMG_0384_crw
IMG_0385_crw
IMG_0386_crw

IMG 0377 crw | 100 let po skladatelově smrti se zrodila tzv. Mozartova koule. Jejím tvůrcem byl známý salzburgský cukrářský mistr Paul Fürst. V roce 1890 vytvořil první Mozartovu kouli a jeho pravnuk Norbert tuto tradici dodnes udržuje - v Salzburgu lze i navštívit cukrárnu Fürst.
Jádro pralinky tvoří zelený pistáciový marcipán, který je obalený vrstvou nejjemnějšího nugátu. Při výrobě se koule napichuje na dřevěnou tyčinku a noří se do kvalitní horké čokolády. Po vychladnutí čokoládové hmoty se tyčinka vytáhne a do takto vzniklé dutiny se vstřikuje zbylá čokoláda. Koule se obalují do stříbřitého staniolu s Mozartovým portrétem.
Download
Fotoaparát: Canon EOS 5D | Datum: 10.3.09 18:27 | Citlivost ISO: 1000 | Expoziční čas: 1/25s | Clona: 13.0 | Ohnisková vzdálenost: 98,0mm
Počet fotek: 220 | Poslední aktualizace: 13.4.09 20:45 | Nápověda