|
V průvodcích se uvádí. že kvalitnější produkce se z Cejlónu prakticky kompletně vyváží a na místě se nedá koupit, nevím ale co se tímto vlastně myslí a asi záleží co komu vyhovuje - cejlónský čaj je v zásadě prostě spíše silný nežli jemně lahodný. Ale i takové sorty se zde produkují - alespoň (mezi nimi) základní FOP = Flowery orange pekoe, kvalitní čaj s obsahem výhonku a nejlepšího prvního lístku, který patří k lepším standardům většiny plantáží. V továrnách jej zde neprodávají, ale v kamenných obchodech se sehnat dá (resp. lámaný FBOP). Kvalitní listové čaje však zpravidla pocházejí z Indie, nejznámější (i když nikoliv jediné) oblastí jejich produkce je Assam a zejména pak Darjeeling (kde zřejmě hraje roli i velká nadmořská výška). Podle podílu tipů a kvality listů se rozlišují ještě další druhy, v podstatě pak čím více písmenek, tím lepší :-) ... až po SFTGFOP (Special Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe). |
|
Fotoaparát: Canon EOS-1D Mark III | Datum: 26.12.12 11:17 | Citlivost ISO: 400 | Expoziční čas: 1/80s | Clona: 4.0 | Ohnisková vzdálenost: 27,0mm (~34.1mm) | |
Počet fotek: 322 | Poslední aktualizace: 15.5.13 11:07 | Nápověda |