|
Po zavadnutí a změknutí mohou být lístky poměrně snadno svinuty do ruliček. Ruční svinování v průmyslovém zpracování nahrazují rolovací stroje. Z pěti jich zde měli v provozu tři, v každé z nich se zpracuje 300 kg za hodinu, proces trvá 30 minut. V sezóně (leden - květen) se zpracuje až 40 tun lístků denně, proto nyní neběžela plná kapacita. Při tomto procesu jsou narušeny buněčné membrány a přírodní polyfenoly se dostávají do styku se vzdušným kyslíkem a enzymem polyfenolázou, který proces oxidace katalyzuje. Právě v této chvíli dochází v čajových lístcích k nezvratným chemickým změnám, jejichž výsledkem je černý čaj. http://caj.thoma.cz/ |
|
Fotoaparát: Canon EOS 300D DIGITAL | Datum: 2.11.12 15:28 | Rozlišení: 3072 x 2048 | Citlivost ISO: 800 | Expoziční čas: 1/15s | Clona: 16.0 | Ohnisková vzdálenost: 17,0mm | |
Počet fotek: 322 | Poslední aktualizace: 15.5.13 11:07 | Nápověda |