Up Vysoký Chlumec (i okolí), 17.-19.7.2015 Prev Next Slideshow

 Předcházející foto  Další foto  Index
DSC08683
DSC08684
DSC08686
DSC08690
DSC08693
  DSC08695.JPG - Horká mladina se z varny přečerpává do vířivé kádě s konickým dnem, v níž se asi hodinu usazují zbylé kaly. Následně se asi musí zchladit na zákvasnou teplotu a přečerpá sem - do spilky, tj. prostoru, v němž probíhá kvašení.  Zákvasná teplota pro spodně kvašené pivo je 6-7 stupňů a tolik zde tedy taky zhruba je. V dobách před možnostmi umělého chlazení bývaly nad spilkou mnohametrové prostory s ledem, vytvořeným v zimních měsících (Pokud došel, přestalo se vařit). Kvašení  probíhá v otevřených kádích, na hladině kvasícího piva se tvoří pěna. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2.  
DSC08699
DSC08700
DSC08694
DSC08703
DSC08707

Horká mladina se z varny přečerpává do vířivé kádě s konickým dnem, v níž se asi hodinu usazují zbylé kaly. Následně se asi musí zchladit na zákvasnou teplotu a přečerpá sem - do spilky, tj. prostoru, v němž probíhá kvašení. Zákvasná teplota pro spodně kvašené pivo je 6-7 stupňů a tolik zde tedy taky zhruba je. V dobách před možnostmi umělého chlazení bývaly nad spilkou mnohametrové prostory s ledem, vytvořeným v zimních měsících (Pokud došel, přestalo se vařit).
Kvašení probíhá v otevřených kádích, na hladině kvasícího piva se tvoří pěna. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2.
Download
Fotoaparát: SONY DSC-HX5V | Datum: 17.7.15 13:22 | Rozlišení: 3648 x 2736 | Citlivost ISO: 800 | Expoziční čas: 1/80s | Clona: 3.5 | Ohnisková vzdálenost: 4,3mm
Počet fotek: 126 | Nápověda