|
Horká mladina se z varny přečerpává do vířivé kádě s konickým dnem, v níž se asi hodinu usazují zbylé kaly.
Následně se asi musí zchladit na zákvasnou teplotu a přečerpá sem - do spilky, tj. prostoru, v němž probíhá kvašení. Zákvasná teplota pro spodně kvašené pivo je 6-7 stupňů a tolik zde tedy taky zhruba je. V dobách před možnostmi umělého chlazení bývaly nad spilkou mnohametrové prostory s ledem, vytvořeným v zimních měsících (Pokud došel, přestalo se vařit).
Kvašení probíhá v otevřených kádích, na hladině kvasícího piva se tvoří pěna. Při kvašení dochází k přeměně zkvasitelných cukrů na alkohol a CO2. |
|
Fotoaparát: SONY DSC-HX5V | Datum: 17.7.15 13:22 | Rozlišení: 3648 x 2736 | Citlivost ISO: 800 | Expoziční čas: 1/80s | Clona: 3.5 | Ohnisková vzdálenost: 4,3mm | |
Počet fotek: 126 | Nápověda |