|
Jedna spilka má objem 180 hl, zpravidla se plní na 175 hl. Každá má vlastní kontrolu teploty. Spodně kvašené pivo kvasí 6-7 dní (silnější pomaleji) a teplota nepřekročí 10 stupňů. Poté spadne pěna a pivo so odtočí do ležáckých tanků. Svrchně kvašená piva kvasí jen okolo tří dnů, ale při teplotě do 25 stupňů - kvasný proces je při vyšší teplotě rychlejší. Je však také náchylnější na narušení bakteriemi, takže probíhá v uzavřených prostorách, do nichž prohlídka nevede. | |
Fotoaparát: SONY DSC-HX5V | Datum: 17.7.15 13:24 | Rozlišení: 3648 x 2736 | Citlivost ISO: 800 | Expoziční čas: 1/50s | Clona: 3.5 | Ohnisková vzdálenost: 4,3mm | |
Počet fotek: 126 | Nápověda |