|
Pásový dopravník nad varnu. Právě se naváží tmavý slad. Na tmavé pivo se v principu používají tyto druhy: bavorský – takzvaně polotmavý slad určený pro mírné dobarvení světlých piv či k výrobě piv polotmavých a tmavých karamelový – velmi tmavý slad - dělí se dále na světlý a tmavý. U světlého je použita teplota sušení 120-130 °C, u tmavého 150-170 °C barevný – v podstatě pražený slad, který je přidáván jen pro tmavší barvu výsledného moku. Pražení probíhá při teplotách 210-220 °C. Tento slad neobsahuje žádné enzymy. Slad si zde nedělají vlastní, sušení je energeticky náročné (provozovat vlastní kotelnu) a je výhodnější jej nakupovat. |
|
Fotoaparát: SONY DSC-HX5V | Datum: 17.7.15 13:16 | Rozlišení: 3648 x 2736 | Citlivost ISO: 125 | Expoziční čas: 1/100s | Clona: 8.0 | Ohnisková vzdálenost: 4,3mm | |
Počet fotek: 126 | Nápověda |